Ora et Labora 2-daagse kloosterreis

Responsive image

‘Ora et Labora’, 2-daagse kloosterreis

periode                               13—14 april 2019
reissom                               250,=

Het voormalige Augustijnerklooster Dalheim in Westfalen is het enige museum voor kloostercultuur in Duitsland. Het klooster, dat in de 19e eeuw geseculariseerd werd, is vanaf 1980 tot museum gemaakt.
In het vrijwel compleet intact gebleven middeleeuwse kloostercomplex zijn alle elementen te bewonderen die kloosterbouw zo bijzonder maken, inclusief kloosterkerk, laatgotische kruisgang, kloosterkerk, gebruiksruimtes en een grote kloostertuin. In de verschillende tentoonstellingsruimtes wordt een goed beeld geschetst van zeventien eeuw kloosterleven in al zijn facetten.
De rol van kloosters is de afgelopen eeuwen sterk teruggelopen. Toch zijn niet alle kloosters musea geworden; het kloosterleven is niet totaal verdwenen. Om u iets te laten proeven van de godsdienstige beleving, bevat het programma van deze reis ook het bijwonen in een benedictijnerklooster van een gezongen vespers, één van de getijdengebeden.

 2-daagse reis

** 13-14 april 2019 (zaterdag-zondag)
** de prijs van het volledig verzorgde arrangement bedraagt €250,=  op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. Toeslag voor eenpersoonskamer: €35.

het programma
We vertrekken zaterdagmorgen om 9.30 uur per luxe touringcar vanuit Hengelo. Na de lunch bezoeken we de Dom van Paderborn. We krijgen een rondleiding in de dom en in de schatkamer van de dom. Tegen het einde van de middag nemen we onze intrek in een gerieflijk hotel even buiten het centrum van Paderborn.
Op zondagochtend gaan we na het ontbijt naar Kloster Dalheim. Ook hier krijgen we een rondleiding. Na de lunch in het kloosterrestaurant gaan we op weg naar het benedictijnerklooster Gerleve, waar we om 17.30 de gezongen vespers bijwonen. Uiterlijk 20.00 uur zijn we terug in Hengelo.

reisinformatie ‘Ora et Labora’ 2-daagse kloosterreis 13-14 april 2019

De reissom van € 250,= is op basis van het programma in de reisbeschrijving.

Bij het tweedaagse arrangement is inbegrepen:

+         vervoer per comfortabele touringcar. Koffie/thee in de bus
+         lunch in Paderborn
+         bezoek aan de Dom van Paderborn – met rondleiding in dom en schatkamer
+         diner, overnachting en ontbijt in 4**** hotel in Paderborn
+         bezoek aan Kloster Dalheim – met rondleiding
+         lunch in kloosterestaurant
+         bijwonen gezongen vespers in benedictijnerklooster Gerleve
+         syllabus met programmabeschrijving en achtergronden
+         reisbegeleiding door Gregor Dijkhuis

Bij het arrangement is niet inbegrepen:

-         reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door u zelf af te sluiten)
-         uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes en fooien
-         toeslag voor een eenpersoonskamer van € 35=

boekingsinformatie
* op verzoek ontvangt u een aanmeldingsformulier. U kunt het ingevulde formulier per mail of per post terugsturen. U krijgt per mail een ontvangstbevestiging.
* door zich in te schrijven, gaat u akkoord met de door Stupor Mundi gehanteerde reisvoorwaarden. Een exemplaar van de reisvoorwaarden ontvangt u tegelijk met het aanmeldingsformulier.
* de reis gaat door bij een minimum van 20 aanmeldingen. Zodra dat aantal gehaald is, krijgt u bericht; u hebt dan zekerheid dat de reis doorgaat.

Wilt u het aanmeldingsformulier ontvangen? 

Stuurt u dan een mailtje naar info@stupormundi.net