Historisch Thüringen 8-daagse reis

Responsive image

‘Historisch Thüringen’, 8-daagse reis Duitsland

periode                               8-15 september 2019
reissom                               1.645,=

Thüringen, ‘het groene hart van Duitsland’, is Duitsland op zijn mooist. Een combinatie van natuurschoon, cultuur en een meer dan duizendjarige geschiedenis. Er is zoveel moois te zien in Thüringen dat het moeilijk kiezen is. Maar gelukkig hebben we een volle week.
De geschiedenis van de markgraven van Thüringen is één van de thema’s van deze reis. Dankzij hen werd Thüringen het centrum van de Middeleeuwse hofcultuur. U maakt kennis met (het werk van) beroemde minnezangers zoals Walther van de Vogelweide, Wolfram van Eschenbach en Hendrik van Veldeke, die schitterden op de ‘Sängerkrieg’ die in 1207 op de Wartburg werd gehouden.
We bezoeken een paar van de favoriete residenties van de Thüringer markgraven (Wartburg, Creuzburg, Neuenburg) en verdiepen ons in Lodewijk IV en zijn vrouw, de Hongaarse koningsdochter Elisabeth, de heilige Elisabeth van Thüringen, die onsterfelijk is geworden door haar korte en dramatische leven. In de bisschopsstad Naumburg bezoeken we markgravin Uta en Ekkehard en de andere beelden van de ‘Naumbuger Meister’.
De 18e eeuw is opnieuw een bloeiperiode van Thüringen, met Weimar als culturele hoofdstad van de ‘Duitse klassieke tijd’ met culturele grootheden zoals Bach, Goethe, Schiller, Liszt en Richard Strauss.

de reis
Op de heenweg maken we een stop in Hildesheim. Daarna is onze eerste pleisterplaats Quedlinburg, een van de oudste en meest authentieke Duitse steden, nauw verbonden met de opkomst van de Ottonen (10e eeuw). We verblijven hier drie nachten in een fraai hotel in de historische binnenstad. We bezoeken ook de Ottostad Maagdenburg, met de Dom en de verbazingwekkende Grüne Zitadelle van de Oostenrijkse architect Friedensreich Hundertwasser.
Daarna vervolgen we onze reis. Op weg naar Erfurt bezoeken we de mooi bewaard gebleven Hanzestad Mühlhausen. We zijn vier nachten te gast in een comfortabel hotel in het centrum van Erfurt. Van hieruit bezoeken we andere aantal culturele hoogtepunten waaronder de Wartburg, Weimar, Naumburg.

Deze 8-daagse reis ‘Historisch Thüringen’ is rijk aan geschiedenis en cultuur. U bezoekt burchten, Hanzesteden, kathedralen en andere cultuurhistorische plekken, waarvan er ruim tien op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen prijken.Uitvoerige schriftelijke informatie en vertellingen ter plaatse geven het programma een inhoudelijke verrijking.
U verblijft in twee gerieflijke 4**** hotels, pal in het centrum. Zodoende hoeven we maar één  keer te verkassen, en kunt u zich lekker ‘installeren’ in uw kamer.
Natuurlijk is er ook aandacht voor landschappelijk schoon, lekker eten met regionale specialiteiten, en goede wijn. Voor de hele reis geldt: alle onderdelen van het programma zijn persoonlijk uitgezocht en gecombineerd tot een afwisselend en samenhangend geheel.

het programma in het kort

dag 1     heenreis met bezoek aan Hildesheim
              overnachting in Quedlinburg (dag 1-2-3)
dag 2     Maagdenburg - Quedlinburg
dag 3     Quedlinburg
dag 4     Mühlhausen - Erfurt
              overnachting in Erfurt (nacht 4-5-6-7)
dag 5     Erfurt – stadswandeling en vrije middag
dag 6     Creuzburg en Wartburg
dag 7     Neuenburg - Naumburg – Weimar
dag 8     terugreis met bezoek aan Warburg

De precieze onderdelen en de volgorde van het programma staan nog niet vast; dat is dus onder voorbehoud. 

Reisinformatie ‘Historisch Thüringen’ – 8-daagse reis Duitsland  8-15 september 2019

De reissom van € 1.645,=  is op basis van het programma in de reisbeschrijving. 

 Bij het 8-daagse arrangement is inbegrepen:

+         vervoer per touringcar met airconditioning. Koffie/thee in de bus.
+         7 x overnachting en ontbijt in 4**** sterrenhotels op basis van verblijf in een gedeelde  tweepersoonskamer
+         7 x lunch
+         7x diner
+         stadswandelingen, excursies en entreegelden
+         kosten van lokale gidsen en rondleidingen
+         toeristenbelasting
+         vertellingen en achtergronden op historische plekken
+         programmaboekje en boekje met historische achtergronden
+         reisbegeleiding door Gregor Dijkhuis

 extra
+         voorbereidende studiemiddag (in Museum Hengelo) door Gregor Dijkhuis (facultatief; meerkosten €15,=)

 Bij het arrangement is niet inbegrepen:
-          toeslag voor een eenpersoonskamer van € 315,= voor de hele reis
-          lunch op de vrije middag
-          reis- en annuleringsverzekering (beide door u zelf af te sluiten)
-          uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes en fooien 

boekingsinformatie
* verzoek ontvangt u een aanmeldingsformulier. U kunt het ingevulde formulier per mail of per post terugsturen. U krijgt per mail een ontvangstbevestiging.
* or zich in te schrijven, gaat u akkoord met de door Stupor Mundi gehanteerde reisvoorwaarden. Een exemplaar van de reisvoorwaarden ontvangt u tegelijk met het aanmeldingsformulier.
* de reis gaat door bij een minimum van 20 aanmeldingen. Zodra dat aantal gehaald is, krijgt u bericht; u hebt dan zekerheid dat de reis doorgaat.

Wilt u het aanmeldingsformulier ontvangen?  

Stuurt u dan een mailtje naar info@stupormundi.net