Reizen met Stupor Mundi

Responsive image

Voor mensen die houden van cultuur, geschiedenis en lekker eten organiseert "Stupor Mundi" reizen naar plaatsen en streken die op een bijzondere manier verbonden zijn met het verleden: "beleef de geschiedenis waar zij gemaakt is." 
Genieten van de Middeleeuwen wordt nóg intenser als u zich verzekerd weet van een geod verzorgde reis en deskundige begeleiding. Alle reizen worden - zowel naar vorm als inhoud - met de grootst mogelijke zorg georganiseerd. 

Ora et Labora 2-daagse kloosterreis

Responsive image

‘Ora et Labora’, 2-daagse kloosterreis

periode                               13—14 april 2019
reissom                                250,=

Het voormalige Augustijnerklooster Dalheim in Westfalen is het enige museum voor kloostercultuur in Duitsland. Het klooster, dat in de 19e eeuw geseculariseerd werd, is vanaf 1980 tot museum gemaakt.
In het vrijwel compleet intact gebleven middeleeuwse kloostercomplex zijn alle elementen te bewonderen die kloosterbouw zo bijzonder maken, inclusief kloosterkerk, laatgotische kruisgang, kloosterkerk, gebruiksruimtes en een grote kloostertuin. In de verschillende tentoonstellingsruimtes wordt een goed beeld geschetst van zeventien eeuw kloosterleven in al zijn facetten.
De rol van kloosters is de afgelopen eeuwen sterk teruggelopen. Toch zijn niet alle kloosters musea geworden; het kloosterleven is niet totaal verdwenen. Om u iets te laten proeven van de godsdienstige beleving, bevat het programma van deze reis ook het bijwonen in een benedictijnerklooster van een gezongen vespers, één van de getijdengebeden.

 2-daagse reis

** 13-14 april 2019 (zaterdag-zondag)
** de prijs van het volledig verzorgde arrangement bedraagt €250,=  op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. Toeslag voor eenpersoonskamer: €35.

het programma
We vertrekken zaterdagmorgen om 9.30 uur per luxe touringcar vanuit Hengelo. Na de lunch bezoeken we de Dom van Paderborn. We krijgen een rondleiding in de dom en in de schatkamer van de dom. Tegen het einde van de middag nemen we onze intrek in een gerieflijk hotel even buiten het centrum van Paderborn.
Op zondagochtend gaan we na het ontbijt naar Kloster Dalheim. Ook hier krijgen we een rondleiding. Na de lunch in het kloosterrestaurant gaan we op weg naar het benedictijnerklooster Gerleve, waar we om 17.30 de gezongen vespers bijwonen. Uiterlijk 20.00 uur zijn we terug in Hengelo.

Historisch Thüringen 8-daagse reis

Responsive image

‘Historisch Thüringen’, 8-daagse reis Duitsland

periode                               8-15 september 2019
reissom                                1.645,=

Thüringen, ‘het groene hart van Duitsland’, is Duitsland op zijn mooist. Een combinatie van natuurschoon, cultuur en een meer dan duizendjarige geschiedenis. Er is zoveel moois te zien in Thüringen dat het moeilijk kiezen is. Maar gelukkig hebben we een volle week.
De geschiedenis van de markgraven van Thüringen is één van de thema’s van deze reis. Dankzij hen werd Thüringen het centrum van de Middeleeuwse hofcultuur. U maakt kennis met (het werk van) beroemde minnezangers zoals Walther van de Vogelweide, Wolfram van Eschenbach en Hendrik van Veldeke, die schitterden op de ‘Sängerkrieg’ die in 1207 op de Wartburg werd gehouden.
We bezoeken een paar van de favoriete residenties van de Thüringer markgraven (Wartburg, Creuzburg, Neuenburg) en verdiepen ons in Lodewijk IV en zijn vrouw, de Hongaarse koningsdochter Elisabeth, de heilige Elisabeth van Thüringen, die onsterfelijk is geworden door haar korte en dramatische leven. In de bisschopsstad Naumburg bezoeken we markgravin Uta en Ekkehard en de andere beelden van de ‘Naumbuger Meister’.
De 18e eeuw is opnieuw een bloeiperiode van Thüringen, met Weimar als culturele hoofdstad van de ‘Duitse klassieke tijd’ met culturele grootheden zoals Bach, Goethe, Schiller, Liszt en Richard Strauss.

reisvoorwaarden

Reisvoorwaarden Stupor Mundi

Op alle overeenkomsten met Stupor Mundi zijn reisvoorwaarden  van toepassing.