Reizen met Stupor Mundi

Responsive image

Voor mensen die houden van cultuur, geschiedenis en lekker eten organiseert "Stupor Mundi" reizen naar plaatsen en streken die op een bijzondere manier verbonden zijn met het verleden: "beleef de geschiedenis waar zij gemaakt is." 
Genieten van de Middeleeuwen wordt nóg intenser als u zich verzekerd weet van een geod verzorgde reis en deskundige begeleiding. Alle reizen worden - zowel naar vorm als inhoud - met de grootst mogelijke zorg georganiseerd. 

reisvoorwaarden

Reisvoorwaarden Stupor Mundi

Op alle overeenkomsten met Stupor Mundi zijn reisvoorwaarden  van toepassing.

18-25 augustus 2023 'Historisch Saksen'

Responsive image

8-daagse reis 'Historisch Saksen'

Nedersaksen, de op één na grootste van de tegenwoordige Duitse deelstaten, maakte in de Middeleeuwen deel uit van het nog veel grotere hertogdom Saksen, dat een rijke (cultuur-)geschiedenis heeft van meer dan duizend jaar.
Op deze reis maakt u kennis met de Welfen, een van de oudste hoogadellijke geslachten van Europa. Deze dynastie bereikt een hoogtepunt tijdens de Hoge Middeleeuwen. De hertogen van Saksen worden in de 12e eeuw de machtige tegenpolen van de Staufers en brengen ook zelf roemruchte vorsten voort, zoals Hendrik de Leeuw en zijn zoon, keizer Otto IV. U maakt kennis met hen tijdens uw verblijf in de ‘Leeuwenstad’ Braunschweig.
De geschiedenis van de latere Welfen gaat door tot de dag van vandaag. De hertogen van Brunswijk-Lüneburg zijn de stichters van het Huis van Hannover, dat zich vertakt naar allerlei Europese vorstendommen en vorstenhuizen. Tijdens uw bezoek aan Wolfenbüttel en Schloss Marienburg maakt u kennis met de grandeur van het Huis van Hannover.

De 8-daagse reis ‘Historisch Saksen’ biedt een combinatie van natuurschoon, cultuur en een meer dan duizendjarige geschiedenis. U bezoekt historische steden, imposante burchten en kastelen, kerken en kathedralen en andere cultuurhistorische plekken. U verblijft in twee 4**** hotels in het centrum van Quedlinburg en Braunschweig. Zodoende hoeft u maar één keer te verkassen en kunt u zich fijn installeren in uw kamer.